Miért tart szakmai foglalkozásokat egy pék?
Amiatt határoztam el, hogy tanulási lehetőséget nyújtok azoknak, akik érdekeltek az otthonsütés fortélyaiban, mert izgalmas feladat átadni a tudást. Emellett egyértelmű, hogy sokkal mélyebb szintű tudást tud átadni egy szakmabeli, aki a szó szoros értelmében a különböző tésztákkal és a kovásszal kel és fekszik a hét 5-6 napján, szorosabb és szervesebb a kötődése az alapanyagok- és a termékekhez, hiszen napi szinten áll kapcsolatban malmokkal, termelőkkel vagy gazdákkal és nem utolsó sorban az élő visszacsatolást jelentő vásárlókkal.
Kissebb csoport / nagyobb odafigyelés:
Tartottam már foglalkozást +10-es csoportnak is, innen tudom, hogy kész őrület ennyi emberre egyszerre odafigyelni. Én max 5 emberrel szeretek foglalkozni, így kellemesen baráti marad a hangulat, nem kell kapkodni és jut idő mindenre és mindenkire.
Választható foglalkozások:
Az alábbi foglalkozásokat nem szervezzük menetrendszerűen, próbálunk az igényekhez igazodni, mindemellett lehetőség van arra is, hogy bejelentkező csoportoknak, családoknak külön foglalkozásokat is szervezzünk a következő témakörökben (tetszőleges időponttal):
Kovászos kenyérsütő foglalkozás - alapfok / közép
Pizza kurzus otthonsütőknek - alapfok
Klasszikus péksütemények, házipékeknek - alapfok / közép
Lehetőség van előregisztrációra is. Ebben az esetben szólunk, amint kialakult a létszám egy foglalkozás megtartásához, hogy együtt jelölünk ki egy időpontot.
Egy emlékezetes balatoni gasztro-élmény
Elmesélek egy rövid történetet. Felhívtak telefonon valahonnan Nyugat-Európából, hogy hallottak egy személyes beszámolót a pizzás foglalkozásomról. Elmesélték, hogy nemsokára a környéken fognak nyaralni és szeretnének egy egyedi családi pizzás foglalkozást 4-5 ember számára. Mint kiderült, négy kiskorú és csak egy felnőtt! Ez a család szerette a pizzát, de nem csak megenni, hanem a gasztronómiai hátterére és a szakmai folyamatokra is kíváncsi volt - kicsi, nagy egyaránt. Erre mondom én azt, hogy egyedi, közösségi gasztro-élmény. Előkészíted, feltétezed (vagy feldíszíted) és kisütöd, mindezt az én felügyeletem alatt.
Az olasz hagyományokat és minőséget szem előtt tartjuk, de különböző bonyolultságú eljárásokon keresztül nyerünk tapasztalatot
A helyben elfogyasztott pizzát saját ízlés szerint feltétezzük és sütjük ki
EXTRA: 1 ajándék elvihető pizza fejenként + a foglakozás kivonatának utólagos elküldése, receptekkel kiegészítve
->>>>>—-—-— • —-—-—<<<<<-
Kovászos kenyér-készítő foglalkozás - alap / középfok:
történeti áttekintés és pár szó az alapanyagokról, termékcsoportokról
dagasztás (kézzel), hajtogatás, előformázás, formázás, sütés
a végén kóstoló vagy étkezés abból, amit készítettünk
A foglalkozás ára a következőket tartalmazza:
az alapanyagokat
az együtt kisütött hazavihető pékárukat
étel + ital
bónusz pizza készítés - mini foglalkozás
ajándék receptek & a képzés kivonatának utólagos elküldése
A foglalkozás szintje: alap- / középfokú
Időpont:
..., vasárnap
Ár: 30 000 ft
Időtartam: kb. 4,5 óra (9:30 - 14:00 óra között)
Maximális létszám alkalmanként:
5 személy
Helyszín:
Mijó sütőház, Cserszegtomaj, Zala megye (Keszthely mellett)
Pizza-készítő foglalkozás, otthonsütőknek - alapfok:
Kiknek ajánlom?
Mindazoknak, akik imádják enni és készíteni a pizzát és szeretnék kihozni a maximumot otthoni körülmények közt.
A foglalkozás részei:
a pizzatészta elvezetése a dagasztástól a kemencéig
történeti áttekintés és pár szó az alapanyagokról és a különböző módszerekről: pl. a direkt, poolish (vagy biga) és kovászos eljárásról
nápolyi, canotto, calzone, focaccia, érlelési idők (és sok egyéb): elméletben és gyakorlatban is helyére tesszük a dolgokat
elmagyarázom az egésznek a mikrobiológiáját, hogy értsd, hogy mi van a bubik és a hőfokok mögött (erjedési típusok & miértek & hogyanok)
kiértékelés és étkezés a saját sütésünkből
A foglalkozás ára a következőket tartalmazza:
a felhasznált alapanyagokat
elméleti és gyakorlati foglalkozás 3 különböző eljárás (poolish-előtészta, direkt eljárás és egy hibrid)
az együtt kisütött 2 db: 1 hazavihető + 1 helyben fogyasztható pizzát
ajándék recepteket & a kurzus kivonatának utólagos elküldését
A foglalkozás szintje: alapfokú
Várható időpont:
...
Ár: 30 000 ft
Időtartam: kb. 4 óra (9:30 - 13:30 óra között)
Maximális létszám alkalmanként:
5 személy
Helyszín:
Mijó sütőház, Cserszegtomaj, Zala megye (Keszthely mellett)
Klasszikus péksüteményes foglalkozás - alap / középfok:
Kiknek ajánlom?
Mindazoknak, akik imádják enni és készíteni a péksütiket, finompékárukat és szeretnék továbbvinni az otthoni sütőkultúra hagyományait és minőségét.
Elkészített termékek: kifli, perec, hamburger buci, briós, kalács, tekercsek vagy croissant - mind élesztős keltésztából
történeti áttekintés és pár szó az alapanyagokról, termékcsoportokról, fő tésztatípusokról
pár szó arról, hogyan készíthetünk egészségesebb termékeket
előformázás, formázás, felületkezelés, kelesztés, sütés
a végén kóstoló vagy étkezés abból, amit készítettünk (és nem csak)
A foglalkozás ára a következőket tartalmazza:
az alapanyagokat
elméleti és gyakorlati foglalkozás a különböző tésztatípusok érintésével
az együtt kisütött és a helyben elfogyasztott termékeket
ajándék recepteket & a kurzus kivonatának utólagos elküldését
A foglalkozás szintje: alap- , középfok
Időpont:
...
Ár: 30 000 ft
Időtartam: kb. 4 óra (9:30 - 14:00 óra között)
Maximális létszám alkalmanként:
5 személy
Helyszín:
Mijó sütőház, Cserszegtomaj, Zala megye (Keszthely mellett)
Jelentkezés és lemondás:
A jelentkezést követően kiállított számla befizetése garantálja a foglalkozáson való részvételt.
A jelentkezést, a foglalkozás elkezdése előtti 48 órában már nem lehet visszamondani, ezért ebben az esetben a befizetett összeg 50%-át kénytelenek vagyunk visszatartani.
A lemondás e-mailben történik.
Jelentkezni az alábbi linken keresztül lehet:
https://forms.gle/wvXoVnfcJv2ktZ347
További információkért a mijokenyer@gmail.com címen vagy a 06 70 3228376 számon várjuk megkeresését!